Kunstwerk Eenheid in Verscheidenheid

In de gemeente Sittard-Geleen zijn begin 2018 een drietal opvallende kunstwerken geplaatst met de intentie de uitstraling van de invalswegen in de gemeente te verbeteren. Kunstenares Eleni Kamma heeft samen met basisschoolleerlingen en bedrijven uit de regio gewerkt aan het ontwerp “Eenheid in Verscheidenheid”.

Bureau aangepaste technologie heeft onder anderen het onderzoek verricht naar de eigenschappen van de touwen en de engineering verzorgt voor het spannen en plaatsen hiervan.

In het eerste stadium in een testopstelling gerealiseerd om de eigenschappen van de touwen te achterhalen voor deze specifieke toepassing. Met behulp van de meet resultaten is  een systeem ontwikkeld waarmee de touwen op een passieve manier op spanning gehouden worden. Hierbij is gebruik gemaakt van de mechanische eigenschappen van de 16 meter hoge palen om de touwen zowel in de winter als in de zomer fraai uit te laten zien. 

Dit project is ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met Gemeente Sittard-Geleen, Laudy, Eurocarbon, Eleni Kamma  en Breg Horemans.