Lage snelheid vistrap 4.7.2

Begin 2019 komt een nieuw type vistrap op de markt.
Een modulair systeem waarbij de eigenschappen vastliggen. Het schaalmodel hiernaast is gemaakt om de complexe 3D vormen en de Technische maakbaarheid van de vistrap te valideren.

Diverse innovaties binnen één modulair systeem!!
Door te kiezen voor een nauwkeurige technische bouwvorm konden diverse ontwikkelingen gecombineerd worden en bovendien uitstekende ecologische eigenschappen voor vissen en bodemkruipers bereikt worden. Resultaat; Een kort effectief trappenhuis van Cortenstaal in een natuurlijke setting en met weinig last van vervuiling! Deze resultaten konden uitsluitend ontwikkeld worden in het eigen stromingslab van BAT. De validatie fase is inmiddels volledig afgerond. De eerste serie vistrap-modules zullen in december 2018 geplaatst worden. Begin 2019 zal het systeem als Standaard-module op de markt gebracht worden.