NieuwsLezing vissen die linksaf zwemmen.

Op 27 september presenteerde BAT de Pitch  "Vissen die gewoon linksaf zwemmen" op een bijeenkomst van vissennetwerk in Doesburg. De Pitch ging over de anders denken bij vismigratie en de grote voordelen van natuurlijk bouwen en bio-mechanica hierbij.

Op basis van deze methode zijn grote resultaten in het stromingslab behaald en concrete producten ontwikkeld.

De lezing staat onder Downloads.


Restauratie stuwen Bovenste molen Mechelen

Dit voorjaar zijn voor Vereniging Natuurmonumenten de stuwen van de Bovenste Molen te Mechelen (L) gerestaureerd. De aandrijving van de lossluis en de maalsluis bestond voor een deel uit onderdelen van begin 1900.

Maar deze 2 aandrijvingen waren begin jaren 70 bij elkaar "gezocht" uit oude delen van molens en kende daarom veel problemen. Bij deze restauratie zijn alle glijlagers en tandwielen gereviseerd waarbij ook 1 geheel nieuw tandwiel moest worden gereconstrueerd. De huidige aandrijving is elektrisch en ook deze installatie is geheel aangepast.

Alles bij elkaar nu wederom een goed werkende automatisch werkende installatie.

 

Restauratie turbine Sjaloensmolen

In november en december 2018 heeft BAT de regelkleppen van historische waterturbine van de Sjaloensmolen te Valkenburg gerestaureerd. Deze waterturbine uit begin 1900 is een van de weinige nog functionerende waterturbines in Nederland en draait zeer regelmatig. De waterturbine drijft de naastliggende graanmolen aan.

Er zijn 2 kleppen gerepareerd, en er zijn 22 nieuwe RVS assen voor de regelkleppen gemaakt. De bediening van de  kleppen is verbeterd. tot slot is de turbine ook van een nieuwe verflaag voorzien. De turbine kan er weer vele jaren tegenaan.

 


Congres Hitte zonder Stress 2018


Bijdrage innovatiemarkt BAT 


Simultaneous Claw Fixation

05-09-2018


Bureau Aangepaste Technologie B.V. heeft een add on module ontwikkeld voor klauwverzorgingsboxen, deze machines worden gebruikt voor de verzorging van hoeven bij rundvee.  Met deze nieuwe add on module  wordt dit proces met 7% versneld. Tevens is er een aanzienlijke verbetering ten aanzien van het dierenwelzijn en de ergonomie van de operator. 

 

Deze week zijn de eerste add on modules uitgeleverd. Dit product wordt wereldwijd afgezet in samenwerking met onze distributeur ´CowCare´. Klik hier voor meer informatie.Lage snelheid vistrap 4.7.2

30-08-2018


Begin 2019 komt een nieuw type vistrap op de markt.

Een modulair systeem waarbij de eigenschappen vastliggen. Het schaalmodel hiernaast is gemaakt om de complexe 3D vormen en de Technische maakbaarheid van de vistrap te valideren.

 

Diverse innovaties binnen één modulair systeem!!

Door te kiezen voor een nauwkeurige technische bouwvorm konden diverse ontwikkelingen gecombineerd worden en bovendien uitstekende ecologische eigenschappen voor vissen en bodemkruipers bereikt worden. Resultaat; 

Een kort effectief trappenhuis van Cortenstaal in een natuurlijke setting en met weinig last van vervuiling !!

 

Deze resultaten konden uitsluitend ontwikkeld worden in het eigen stromingslab van BAT. De validatie fase is inmiddels volledig afgerond. De eerste serie vistrap-modules zullen in december 2018 geplaatst worden. Begin 2019 zal het systeem als Standaard-module op de markt gebracht worden.